TeekensKarstens helpt werkgevers bij verhalen kosten arbeidsongeschiktheid

Ongevallen van werknemers kunnen een hoge kostenpost vormen voor werkgevers. De schade verhalen op de aansprakelijke partij is vaak moeilijk. Maar Dick Feddes en zijn collega’s bij TeekensKarstens advocaten notarissen nemen u die zorg graag uit handen.

Stel, iemand loopt een ernstige blessure op door een tackle tijdens een vriendschappelijke voetbalwedstrijd. Of hij/zij houdt een whiplash over aan een aanrijding. Of hij/zij komt in een rolstoel terecht door een medische fout. In al deze gevallen draait de werkgever – als de persoon in loondienst is – op voor de kosten van diens arbeidsongeschiktheid.

Loonregres
Werkgevers moeten in elk geval gedurende twee jaar loon doorbetalen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Ook krijgen ze de rekening van een eventuele aanvulling of verlenging van doorbetaling bij arbeidsongeschiktheid en de nodige re-integratiekosten.

Wanneer de arbeidsongeschiktheid veroorzaakt is door een derde partij, kan de werkgever natuurlijk deze schade verhalen. Dat noemen we loonregres. Soms loopt dat via een eigen verzekeringsmaatschappij. Maar in de praktijk valt dit tegen. Dick Feddes, 37 jaar, advocaat bij TeekensKarstens, merkt dat verzekeraars daar niet hard voor lopen: “Vaak nemen ze daar onvoldoende stappen voor en is het slechts een klein onderdeel van een pakket. De premies zijn toch al betaald.”

Buschauffeur
De juristen van TeekensKarstens lopen harder. Onder de naam MediRegres verhalen ze schade op de aansprakelijke partij. Dick: “Wij zijn veel actiever dan de gemiddelde verzekeraar. Dat komt omdat we werken op basis van no cure no pay. We hebben zo al vele zaken tot een bevredigend einde gebracht.”

MediRegres wordt vooral ingeschakeld bij kosten voor arbeidsongeschiktheid door verkeersongevallen, medische fouten of sport- en spelsituaties. Een voorbeeld: een buschauffeur raakte door toedoen van een derde van de weg. Hij brak zijn rug. Eigenlijk zou hij in de WIA (de opvolger van de WAO) terechtkomen, maar dat wilde hij niet en zijn werkgever evenmin. MediRegres zorgde er mede voor dat de verzekeraar van de derde partij het inkomensgat door de arbeidsongeschiktheid opvulde en de werknemer buiten de WIA bleef.

Gewijzigde wetgeving
TeekensKarstens werkt al meer dan tien jaar met MediRegres. Maar Dick merkt dat werkgevers er steeds vaker om vragen. “Dat komt voor een deel door gewijzigde wetgeving. De overheid legt steeds meer ziektekosten van werknemers neer bij de werkgevers. Een werkgever moet nu soms zelfs ziektekosten doorbetalen na afloop van een tijdelijk contract. Met MediRegres kunnen we veel van die kosten weer terughalen voor de werkgever.”

TeekensKarstens is niet het enige advocatenkantoor dat via loonregres schade verhaalt, “maar ik krijg wel de indruk dat we een van de goedkoopsten zijn. Wanneer we schade kunnen verhalen, rekenen wij slechts tien procent van het binnengehaalde bedrag”, aldus Dick.

Wie gebruik wil maken van MediRegres, kan eenvoudig zijn gegevens invoeren in het digitale portal van TeekensKarstens. “Via een beveiligde verbinding halen wij de gegevens binnen. Dat scheelt de klant een hoop administratieve rompslomp.”

TeekensKarstens advocaten notarissen
Vondellaan 51
2332 AA Leiden
T 071 – 535 80 00
E [email protected]
I www.tk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam