Volvo S90: ‘Ik kijk er naar uit’

Wat een mooi gelijnde auto is deze nieuwe Volvo S90. In niets meer te vergelijken met de toch wel bonkerige Volvo look uit de jaren ‘80/’90. Wat wel is gebleven is het veiligheidsaspect, hetgeen heel verstandig is.

De prijzen zijn inmiddels vastgesteld en dealer Svala verwacht hem net na de zomer in Nederland. Maar laten we hem eens goed bekijken. Ik zei het al, de lijnen zijn echt prachtig, vooral aan de zijkant. De grille is een fraai kunststukje en ook aan de voorkant zijn de lijnen robuust, maar elegant. De kontpartij vind ik wat minder geslaagd, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Het interieur van deze nieuwe S90 is prima afgewerkt en zo te zien zal het de inzittenden aan niets ontbreken. Heel opvallend is de grotendeels afwezigheid van knoppen op het dashboard, want de bediening van nagenoeg alle functies wordt bestuurd vanuit het grote aanraaksysteem dat centraal boven het console is ingebouwd en zich als een i-pad laat bedienen.

De vormgeving van het dashboard is eveneens strak en zonder opsmuk. Het stuur is een stukje kunst en ongetwijfeld een genot om vast te pakken. Fraai detail vind ik het stukje stof verwerkt in de naad van de met leer beklede stoelen in de kleur van de Zweedse vlag.

Ook heeft de S90 een aantal nieuwe veiligheidsfuncties aan boord, zoals Pilot Assist, waarmee hij tot een snelheid van 130 km zelfstandig kan rijden. Tevens heeft hij de beschikking over een Large Animal Detection System, waarmee via sensoren grote dieren kunnen worden waargenomen. Ik kijk er naar uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *