Jaguar XJ: ‘Subtiele lichte facelift’

Heel subtiel heeft de Jaguar XJ een lichte facelift ondergaan. U moet denken aan een grotere grille en luchtinlaten met chromen lamellen. Ledkoplampen behoren nu tot de stadaarduittrusting. 

De achterkant is ook aangepakt met aangepaste ledlampen, ovale uitlaatpijpen en een gedeeltelijk in hoogglans zwart uitgevoerde achterbumper. De 3.0 liter V6 turbodiesel is verbeterd. Het aantal pk’s is verhoogd tot 306 en voldoet nu aan de Euro 6b-emissienorm. De basismotor is de 2.0 liter turbo benzinemotor met 240 pk. De XJR blijft het topmodel met een supercharged 5.0 liter V8 die 550 pk levert. Alle versies hebben achterwielaandrijving behalve de V6 Supercharged die standaard vierwielaandrijving heeft. De vernieuwde XJ beschikt over elektrische stuurbekrachtiging, verkeersbordherkenning, adaptieve cruisecontrol met fileassistentie en semi-automatisch parkeren. Jaguar heeft ook de nieuwste infotainmentsystemen beschikbaar gemaakt voor deze XJ, zoals het InControl Touch Pro Premium met 60G harddisk. Kortom deze heerlijke zakenauto is weer helemaal up to date. Maar gelukkig is ook veel hetzelfde gebleven, zoals in het interieur. Buitengewoon luxueus. De weldadige

afwerking van mooi leer en de warme houtaccenten geven mij een rijk gevoel. De zit achter het fraaie stuur is prima. Mooi detail is natuurlijk de na het starten omhoogkomende draaiknop voor de automaatbediening. Tja, en achterin is het eveneens goed toeven, waarbij zorgvuldig aandacht is besteed aan de kleinste kleinigheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *