De nieuwe Honda Jazz: Vlot, ruim, apart en compleet

Op muziekgebied is niet iedereen een Jazz-fan, maar het valt niet te ontkennen dat een Jazzy-sound toch prettig in het gehoor ligt. En dat geldt ook voor de nieuwe Honda Jazz.

Een plezierige auto voor die zakelijke rijders die prijs stellen op een multifunctionele ruime compacte middenklasser. Honda blijkt in de praktijk een allemansvriend te zijn en dat maakt hem dus ook zo bijzonder. Het is met name een slim ontworpen auto, met name door de Magic Seats, waardoor de zitting omhoog geklapt kan worden zodat je hoogte in het passagiersgedeelte kunt benutten om hoge objecten te vervoeren. Door de achterbank plat te leggen kan je ook een volmaakt vlakke laadvloer creëren, waardoor de maximale bagagecapaciteit ontstaat van 1314 liter en dat is imposant in zijn klasse. Zelfs met de leuningen omhoog kan je standaard 354 liter kwijt en door de lage tildrempel en de ruime klepopening kan deze Jazz als zeer praktisch beschouwd worden. De nieuwe Jazz is een kleine 10 centimeter langer geworden dan zijn voorganger, dat grotendeels ten goede is gekomen van de achterpassagiers. Tegelijkertijd is de achterbank wat naar achteren verschoven, zodat er meer beenruimte is ontstaan. Het dashboard ziet er een stuk moderner uit. Strak, met een fraai multimediasysteem. Ook wat veiligheidsopties is de nieuwe Jazz goed voorzien. Kortom een vlot ogende, ruime en vooral aparte, compacte mini MPV.

Motoren

Benzine

1.3 GMT

1.3 CVT

Afmetingen

Lengte 3.90 m

Breedte 1.70 m

Hoogte 1.53 m

Draaicirkel 10.1 m

Inhoud

Brandstoftank 42 l

Bagageruimte 354 – 1314 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *