De nieuwe MINI Clubman: Lollig en dynamisch

Ik weet niet hoe ik naar het merk MINI zou kijken als ik de oer-MINI niet zou hebben meegemaakt, maar ik kijk er altijd met een warm gevoel van nostalgie en emotie naar. 

Ook nu weer bij deze nieuwe Clubman. In de jaren ’60 heette dit model Traveller en was ook verkrijgbaar met een houten omlijsting van het achterste gedeelte. Té leuk en door je wimpers kijkend naar deze nieuwe zie je het model van weleer weer. Maar dat terzijde, want deze Clubman is een hele kloeke auto geworden met zelfs 4 portieren en eigenlijk 6 als je de twee klapdeuren aan de achterkant meerekent. Deze nieuwe MINI is 27 centimeter langer dan zijn voorganger, waardoor je achterin fatsoenlijk kunt zitten en dat komt ook doordat de wielbasis 10 centimeter is toegenomen.

Ook de bagageruimte is royaler geworden en kunnen er nu 360 literpakken melk mee en dat kan verhoogd worden tot 1250 als je de bank plat legt. Prima dus, maar de meerwaarde van deze MINI zit hem natuurlijk in zijn lollige uiterlijk en zijn bovengemiddelde strakke karakter en zijn dynamische rijgedrag. Ik zit lekker in de prettige MINI stoelen met voor mij, uiteraard in de laagste stand, een fraai ontworpen, dikleren stuur met daarachter een mooi en eigenzinnig dashboard. Persoonlijk vind ik het jammer dat de grote ronde snelheidsmeterklok plaats heeft gemaakt voor de multimedia-info, maar ja, dat is mijn nostalgie. Volledig zinloos, maar wel leuk vind ik de optie dat als je het portier opent, de buitenspiegel een verlicht MINI logo op de straat projecteert. Dat is nu MINI!

John Vroom, Autoredacteur

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *