Jaguar F-Pace De SUV van Jaguar

Het is bijna niet te geloven, maar het merk Jaguar komt echt dit jaar met een SUV. Blijkbaar kan je als jezelf respecterend merk in dit segment niet achter blijven. 

DOOR JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

Hij gaat de F-Pace heten. En eerlijk is eerlijk, hij ziet er goed uit. Het stoere front is duidelijk Jaguar en het geheel ziet er imposant uit. Het grote voordeel is dat dit een lichte SUV is door de aluminium basisstructuur en dat heeft veel voordelen ten aanzien van betere, sportievere rij-eigenschappen en natuurlijk een lager verbruik. Daarbij komt nog dat deze F-Pace voorzien is van het nieuwe scala 4 cilinder Jaguar motoren die ook weer zuiniger zijn. Jaguar heeft voor dit model ook grootse plannen voor Supercharged motoren en mogelijk ook een R-versie. Er zou zelfs sprake zijn van een volledig elektrische versie.

“De F-Pace is geïnspireerd door de F-Type en biedt de perfecte balans van stijl, prestatie en functionaliteit. Hij biedt een unieke combinatie van een door Jaguar sportauto’s geïnspireerd exterieurdesign met een bijzonder praktisch, ruim en luxueus interieur. De F-Pace is een sportauto voor het hele gezin”, volgens Jaguar Design Director Ian Cullum. Ik wacht met veel belangstelling de showroomintroductie af bij Jaguar dealer Kimman in Haarlem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *