De nieuwe Honda HR-V: Ruime zaken-/ gezinsauto

In een eerdere Business op Wielen gaf ik u al een preview van de nieuwe Honda HR-V die nu in de showroom staat en ik was toen erg benieuwd hoe deze ruime SUV zou rijden. 

DOOR JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

Zoals toegezegd heb ik hem voor u getest. Het eerste dat mij opvalt is dat deze Honda opmerkelijk karaktervol blijkt te zijn. Hij heeft een dynamisch rijgedrag en stuurt verrassend scherp. En, hij is ook nog eens redelijk comfortabel geveerd, zonder dat hij ernstig overhelt in de bochten. Persoonlijk houd ik van straffe

vering, maar ik denk dat menigeen hier blij van wordt. Hoewel voor een redelijke meerprijs een automaat leverbaar is, geef ik toch de voorkeur aan een handgeschakelde bak, omdat de hoogtoerige motor vraagt om op toeren gereden te worden en dat gaat het beste in combi met deze handgeschakelde zesbak.

Over de grote plus van deze HR-V heb ik het de vorige keer al gehad en dat is de enorme ruimte voor de bestuurder, de passagiers en de bagage. Afgezien van ruim ziet de HR-V er ook apart en eigentijds uit. De neus oogt als een glimlach met een herkenbare Honda uitstraling. Aan de zijkant hoog oplopende strakke lijnen, eindigend in een punt, waar de handgreep voor het achterportier optisch in verscholen zit en de kont geeft hem ook een eigen gezicht. Kortom een interessante zaken-/ gezinsauto.

Motoren

Benzine

1.5 i-VTEC eMT

Diesel

1.6 i-DTEC eMT

Afmetingen

Lengte 4294 mm

Breedte 2019 mm

Hoogte 1605 mm

Draaicirkel 11.4 m

Inhoud

Bagageruimte 431-1533 l

Brandstoftank 50 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *