Mercedes-Benz GLE-Coupé: ‘Bijzondere auto’

Tja, een SUV-Coupé, die had Mercedes-Benz nog niet. Zijn collega uit München wel en die is nog succesvol ook, dus u raadt het al, Mercedes-Benz heeft nu de GLE-Coupé.

Een model waar ongetwijfeld de meningen over zullen verschillen, maar het is in ieder geval een bijzondere auto, daar zijn we het gauw over eens. Een model waar je eigenlijk niet rationeel over moet nadenken. Je vindt hem mooi, je kan hem betalen, dus wil je hem hebben. En het is een Mercedes-Benz en dat is synoniem aan kwaliteit en mooie materialen. Je zit fenomenaal in de voortreffelijke stoelen met uitzicht op een imposant dashboard met altijd opvallende grote klokken en drukknoppen. Stoer, lekker in de hand liggend, dikleren stuur met daaronder de handige automaatselector in de vorm van subtiel hendeltje, zeg maar richtingaanwijzer.

Rijden met de GLE-Coupé is natuurlijk een genot, zeker als je de Dynamic Selectknop gelijk in de Sport+ stand zet. De besturing wordt dan scherper, de gasrespons actiever, de negentrapsautomaat wordt gretiger en de uitlaten produceren sportieve geluiden. Echt Coupé-achtig genieten in een toch forse auto. Het mooie vond ik, dat toen ik even genoeg had van het ultra sportieve gedrag, zal de leeftijd wel zijn, ik de selectknop terugzette naar Comfort, maar ik met de stand Individual de vering toch naar mijn smaak kon instellen, zodat hij niet te soft werd. Bijzondere auto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *