Renault Kadjar: ‘What’s in the name’

Tja, ‘what’s in the name’, zult u wellicht zeggen, maar toch. Maar dat terzijde, want dit nieuwe model van Renault ziet er gewoon goed uit. Een middelgrote cross-over met een stoer maar toch elegant uiterlijk.

Zeer eigentijdse kenmerken van Renault zijn ook in deze Kadjar opgenomen, zoals het enorm grote logo in de grille en de bijzondere welvingen aan de zijkant met die aparte chroomstrip aan de onderkant. Belangrijk facet voor de koper zal ook de ruimte zijn, want die is prima voor elkaar bij deze Kadjar. De bagageruimte is zo’n 472 liter en met de achterbank plat wordt dat aanzienlijk meer. Ook op de achterbank, waarvan de leuning redelijk rechtop staat, is het goed zitten met een behoorlijke hoeveelheid hoofd- en beenruimte. De voorstoelen zijn royaal en voelen, typisch Frans, zacht aan. De zit achter het lekker dikke stuur is goed en ruim.

De lay-out van het dashboard is clean en duidelijk. Digitale klokken en het geheel is goed afgewerkt. Rijden met deze Kadjar voelt erg Frans aan. Waarschijnlijk mikt Renault met dit model op comfort, want het onderstel voelt wat soft aan en dat merk je ook bij het schakelen en de besturing, maar ongetwijfeld kopen de liefhebbers hiervan dan ook dit soort Franse auto’s. Kijkend naar de prijs, het comfort, de ruimte en de eigentijdse looks, kan dit wel eens een succesnummer gaan worden. De Kadjar staat in de showroom bij AutoHaag Zeeuw in Leiden, maar ook in hun nieuwe showroom in Noordwijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *