Preview Honda HR-V

Vlak vóór het verschijnen van deze editie zal de nieuwe Honda HR-V in de showroom staan bij Abswoude Autopromenade in Noordwijk. Het is druk in het compacte SUV segment, dus je moet wel iets bijzonders hebben om scherp te kunnen concurreren.

En dat heeft deze Honda. Het magische woord is ‘ruimte’. Voorin, achterin en vooral in de bagageruimte. Heel handig in dat kader zijn dan ook de Magic Seats, waarbij je de achterste zittingen omhoog kunt klappen, waardoor je veel ruimte creëert en je er op die manier makkelijk een fiets in kwijt kunt.

Afgezien van ruim ziet de HR-V er ook apart en eigentijds uit. De neus oogt als een glimlach met een herkenbare Honda uitstraling. Aan de zijkant hoog oplopende strakke lijnen, eindigend in een punt, waar de handgreep voor het achterportier optisch in verscholen zit. De kont geeft hem wel een eigen gezicht. Het dashboard is niet meer zo futuristisch als ik van Honda gewend ben, maar het ziet er goed uit. De HR-V zal met twee motoren leverbaar zijn. De 1.6 liter diesel met 120 pk en de nieuwe 1.5 liter benzinemotor met 130 pk. Deze laatste wordt ook met een traploze automaat aangeboden tegen een geringe meerprijs.

Dan blijft de vraag hoe deze nieuwe Honda rijdt. Zelf zegt het merk dat het vooral mikt op dynamiek. Ik zal het u in één van de komende edities vertellen als ik hem voor u heb getest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *