Range Rover Sport: ‘Een sjieke spierballenauto’

Wat een heerlijke auto’s in deze editie om te testen. De Range Rover Sport is ook een auto voor de echte liefhebbers. Een sjieke spierballenauto, ideaal voor off-road, maar die in de praktijk het asfalt niet zal verlaten. Een auto waar ik toch altijd even naar moet kijken en dat is voor mij een goed teken. 

Hij oogt stoer, maar toch elegant met eigentijdse lijnen. Het interieur is ook een genoegen om in te zitten, zowel voor de bestuurder als voor de passagiers. Je zit lekker hoog met een royaal uitzicht rondom. Maar mijn blik wordt toch het meest getrokken door het fraaie dashboard. Ook hier stoer, maar toch elegant. Prima zit achter het apart ontworpen, lekker aanvoelend leren stuur. Overal leer en met gebruikmaking van zeer hoogwaardige materialen. Een mooie rustig grommende motor die je laat voelen dat je over voldoende power beschikt. Hoewel ik zelf van lekker schakelen hou, is de achttrapsautomaat één grote verwennerij, want hij schakelt zonder dat je het merkt.

De wegligging is even verfijnd en voelt zeer veilig aan. Tja, en dan die capaciteiten voor elke ondergrond. Laten we zeggen dat het een fijn gevoel geeft dat hij alles kan ook al maak je er geen gebruik van. Eigenlijk oogt deze Range Rover Sport het mooist op de heuvelachtige binnenwegen in een Engels landschap, maar ik adviseer eens een proefrit te maken bij dealer Kimman in Haarlem en dan te rijden richting Bloemendaal. Zo kom je dan ook aardig in die Engelse sfeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *