Mercedes-Benz Vito: ‘Aanzienlijk stiller geworden’

Het eerste dat mij opvalt aan de nieuwe Vito is het familiefrontje dat al eerder werd toegepast bij de Citan en de Sprinter. Een grote grille dus, die trouwens meer lucht doorlaat, wat noodzakelijk blijkt om de nieuwe Euro5+ en Euro6 motoren koel te houden. Dus niet alleen mooi, maar ook praktisch. Het gehele front is overigens uit veiligheidsoogpunt met 14 centimeter verlengd.

Bij de Vito kan gekozen worden uit voor- en achterwielaandrijving of zelfs vierwielaandrijving, waarbij de prijs van de eerstgenoemde versie zelfs lager is dan die van zijn voorganger, terwijl deze nieuwe Vito op verschillende gebieden beter presteert en meer te bieden heeft. Waar zie je dat nog tegenwoordig?

Belangrijke factor voor de gebruiker is dat deze Vito aanzienlijk stiller is geworden door gebruikmaking van geluiddempende materialen en afdichtingen. Ik heb het al eerder geconstateerd bij dit soort bedrijfswagens, maar ook deze Mercedes-Benz rijdt praktisch als een personenauto en het interieur doet daar ook niet voor onder. Heel prettig!

Elektronische stuurbekrachtiging, lastafhankelijke ESP, zijwindassistent, attentionassist, rijstrookassistent, TPMS en airbags zijn standaard. Daarnaast zijn er onder meer handige led-verlichting, actieve parkeerhulp, collision prevention assist, rijstrookassist en achteruitcamera met aankoppelhulp als opties verkrijgbaar. Voor de ondernemer is natuurlijk interessant dat de kwaliteitswinst onder meer resulteert in een onderhoudsinterval van 40.000 km of twee jaar en een daling van de onderhoudskosten met een royale 6%. Een echte Mercedes-Benz dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *