De nieuwe BMW 2 Serie Gran Tourer: Zóóóó Ruim!

Het gaat maar door bij BMW. Het ene nieuwe model na het andere. Ik vermoed dat menige BMW dealershowroom te klein gaat worden. Nu de BMW 2 Serie Gran Tourer. Eigenlijk een grotere 2 Serie Active Tourer, maar dan als 7-zitter.

Een echte Family-car dus die ook apart is ontworpen en er dus niet zo maar een stukje is aangelast. Deze Gran Tourer is bedoeld voor mensen die veel ruimte nodig hebben voor hun gezin of hobby en toch in een fijn sturende auto willen rijden. Het dashboard is zoals bij elke BMW in een consequente stijl doorgevoerd. Tijdloos met strakke, vloeiende lijnen met gebruikmaking van mooie materialen. Een opgeruimd gezicht zo kijkend vanaf de perfect zittende stoelen en het prettig aanvoelende leren stuur. Op de achterbank heb je ook voldoende ruimte. De wat uitgeholde rugleuningen van de voorstoelen geven je toch wat extra beenruimte. Wat hoofd- ruimte betreft, no problema. Handig is eveneens dat je de bagageruimte ook nog wat kan vergroten door de achterbank in de rijrichting 14 centimeter naar voren te kunnen schuiven. Dus van 500 liter naar 620 liter en als je dan de achterbank ook nog plat gooit wordt het 1820 liter. Grappig is dat BMW deze Gran Tourer inclusief 3e rij standaard aanbiedt en als je als optie geen 7- zitter wilt, er €500.- van de prijs afgaat. Hij rijdt natuurlijk niet als een BMW Z4, maar hij geeft je als bestuurder toch veel rijplezier. Maar proef dat zelf maar eens bij dealer Van Poelgeest in Noordwijk.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *