Fiat Doblò: ‘Prima ruimte-auto’

Hoewel je er misschien niet direct aan denkt, is de Fiat Doblò, die er is in de bedrijfsauto- en natuurlijk ook in de personenauto-uitvoering, een ideale auto voor gezinnen die veel praktische ruimte nodig hebben. Het model is recentelijk gerestyled en ziet er eigenzinnig en eigentijds uit en is verkrijgbaar voor een hele prettige prijs.

Ook prima als combi van zaken- en gezinsauto. Afgezien van de facelift is er ook behoorlijk aan de techniek gesleuteld om hem stiller te maken en soepeler te laten schakelen. Het dashboard ziet er goed verzorgd uit  met nu een multifunctioneel aanraakscherm, dat met Bluetooth-telefonie, navigatie en digitale radio helemaal up-to-date is. De rest van het interieur is volledig gebaseerd op doelmatigheid, maar toch met een Italiaanse flair, zoals de kleurcombinatiemogelijkheden van de stoel- en portierbekleding. Handige schuifdeuren overigens en grote achterklep.

Achter het stuur zit ik comfortabel en door het grote ruitoppervlak heb ik uitstekend zicht rondom. De hoofdruimte is natuurlijk top. Dat geldt ook voor de bagageruimte die 790 liter biedt en met de bank naar voren geklapt kan er zelfs 3.200 liter in. De bagageruimte kan ook omgetoverd worden in een 7- zitter. De leuning van de berijdersstoel is ook om te klappen waardoor er een tafeltje ontstaat. Opbergruimte genoeg, want onder de zitting voorin is een verborgen opbergvak en boven de voorstoelen kan je spullen kwijt op een autobrede bergplank. Deze Doblò rijdt plezierig, veert comfortabel en stuurt precies. Prima ruimte-auto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *