Jaguar XE: ‘Heerlijke reisauto’

Ik zou het wel weten als ik aan een nieuwe auto van de zaak toe zou zijn. De nieuwe Jaguar XE! Ik heb u een paar edities geleden al een preview gegeven en ik ben er nog steeds enthousiast over. 

Hoewel deze XE er uitziet als een sedan, rijdt hij echt sportief en toch ook comfortabel. De buitenkant ziet er goed uit met het herkenbare familiefrontje en ook de achterkant is stoer en strak. Ook het interieur geeft je het weldadige Jaguar gevoel en straalt een zekere rust uit. Riante stoelen en een mooie brede middentunnel. Lekker dik leren stuur met daarachter fraaie klokken onder een mooie leren boog. Veel knoppen zijn verwerkt in het eenvoudig werkende touchscreen.

— Het brede infotainmentsysteem boven het middenconsole ziet er imposant uit en dat geldt ook voor de rest van het middenconsole. Mooie hoogwaardige materialen met her en der een subtiel chroomrandje. Zoals gezegd, het rijgedrag is comfortabel sportief en de achttrapsautomaat werkt zijdezacht. Hij stuurt heerlijk en je krijgt een goede feed-back van de voorwielen en dat geldt ook voor de remmen. Hij hangt lekker aan het gas. Zijn hele rijgedrag is dynamisch. Wat ruimte betreft en zeker achterin is het allemaal wat beperkt, maar ach, de meeste zakelijke rijders rijden toch meestal alleen. Kortom een heerlijke reisauto en dat met 20% bijtelling maakt hem natuurlijk nog aantrekkelijker.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *