Fiscale APK

Auto’s periodiek worden gekeurd. Met ondernemingen zou dat ook moeten. Een fiscale  APK. Want in 4 jaar ondernemen verandert er veel.

Bij zo’n fiscale APK wordt door een fiscalist gekeken naar fiscale, financiële en juridische aspecten van uw onderneming. De volgende aandachtspunten komen onder meer aan de orde: is de huidige rechtsvorm nog steeds de meest voordelige,  wordt er gebruik gemaakt van alle fiscale aftrekmogelijkheden?Maar ook voor u persoonlijk belangrijke zaken , zoals: is mijn testament nog wel op orde, kan mijn pensioen nog geoptimaliseerd worden?

Kortom, de financiële en fiscale positie van u en uw onderneming worden kritisch “gekeurd”.

U kunt zich voorstellen dat wanneer de auto goedgekeurd is, en daarna in gebruik is, onderdelen als remmen, banden en de motor slijten. Een periodieke controle is dus van belang om de auto veilig te houden. Echter slijtage is niet de enige reden. Ook bijvoorbeeld pekel welk in de winter op de weg gestrooid wordt heeft invloed. Het kan metaal aantasten en roest in de hand werken.

Ook voor de conditie van uw onderneming geldt “rust roest”.  U kent ongetwijfeld de betekenis van dit spreekwoord: wanneer u niets doet gaat uw vermogen achteruit. Dus als niets doen geen optie is. Neem dan contact op met uw accountant en/of fiscalist voor een fiscale APK of een periodieke fiscale controle.

Jaap Bergman
Accountant Van Ree Accountants
www.vanreeaccountants.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *