Ace Group: “We doen veel meer dan websites bouwen”

Katwijker Jaap van Duijn is sinds vorig jaar mede-eigenaar van internetbureau Ace Group uit Valkenburg. Een vraaggesprek. “Een experiment met het zelf opzetten van een webshop sloeg al snel aan.”

Hoe komt een Katwijker met familie die in de vis zit, in de internetwereld terecht?
“Als kleine jongen werkte ik bij mijn vader in de visrokerij in Katwijk. Ik ben niet vies van werken, maar van ’s morgens vieren tot ’s avonds zevenen is heel wat anders dan wat ik nu doe. Bovendien was er door het bestemmingsplan van de gemeente Katwijk weinig toekomstperspectief. Daarom ben ik Communicatie gaan studeren. Mijn afstudeerstage deed ik bij Ace Group, waar ik me verder verdiepte in zoekmachineoptimalisatie en internetmarketing. Meteen na mijn afstuderen, in  2005, kreeg ik een vast contract bij Ace Group. Sinds vorig jaar ben ik vijftig procent eigenaar.”

Hoe heeft Ace Group zich ontwikkeld?
“We bestaan achttien jaar. In de begintijd waren er nog weinig webshops in Nederland. We zijn als experiment begonnen met een eigen webshop: sportus.nl. Via deze webshop kunnen mensen retrovoetbalshirts bestellen. Dat sloeg al snel aan, waarna we diverse andere webshops hebben opgezet, die ieder een eigen doelgroep bedienen, met retroshirts, officiële voetbalshirts, teamkleding en sport fashion. Inmiddels beheren we een flink aantal webshops in binnen- en buitenland. Vijf van onze dertien medewerkers zijn hier fulltime mee bezig.”

En hoe lopen de andere activiteiten van Ace Group?
“We zijn een strategisch internetbureau, wat betekent dat we de website met het gericht inzetten van online marketing naadloos laten aansluiten op de (bedrijfs)strategie. Dit resulteert in websites en webshops die zijn afgestemd op de informatiebehoeften van de verschillende doelgroepen en die goed vindbaar zijn in Google. Bovendien maken we de resultaten inzichtelijk met statistieken en zijn we ook sterk in maatwerk door websites aan verschillende systemen te koppelen. We zijn dus veel meer dan een bedrijfje dat op een zolder sites bouwt. We doen dit onder andere voor Dutch Flower Group, Vink Groep, Basis Bedrijfshuisvesting en de beursgenoteerde vastgoedorganisatie NSI, voor wie we pasgeleden een complexe webshop-oplossing voor winkelcentra hebben opgeleverd. Begin van dit jaar is het aantal opdrachten ontploft; bedrijven gaan weer investeren en wij zijn daar klaar voor.”

Nog andere leuke projecten onder handen?
“Samen met videomarketingexpert QuickWorks uit Rijnsburg en reclamebureau Buro Brein uit Katwijk leveren we een bijdrage aan de campagne DIT! is Katwijk, met uiteraard de bouw van een website maar ook met online marketing met beeldadvertenties en videocommercials (YouTube ads). Hiermee zetten we Katwijk de komende maanden op de kaart bij dagjesmensen. Het strand, de horeca, de winkels en activiteiten als fietsen en wandelen staan centraal, met de nieuwe parkeergarage aan de Boulevard als trekker. De weersvoorspelling op Buienradar bepaalt welke online marketingcampagne te zien is. Zo wordt duidelijk dat Katwijk heel veel te bieden heeft. Als rasechte Katwijker is het speciaal om een project van deze omvang voor je eigen gemeente te mogen doen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam