Lente, hoe verder?

Zo ongemerkt is de winter voorbij en begint het zachtjes aan lente te worden. Als het goed is hebt u ondertussen inzicht in hoe u verleden jaar gedraaid hebt.

Voor zover ik kan vaststellen valt dat niet alle sectoren mee. Vooral de retailsector heeft het zwaar. Veel ondernemers vragen zich af hoe het verder moet. Doorgaan op de oude voet, nieuwe activiteiten ontplooien of misschien…stoppen? De laatste keuze is voor een ondernemer de moeilijkste. Het voelt als verliezen. Daarnaast zijn er veel haken en ogen. Zoals wat moet ik met mijn personeel en lopende contracten en afspraken. Het is echter soms wel de verstandigste optie. Een echt goede keuze kan pas gemaakt worden wanneer u alle opties naast elkaar hebt gezet en alle voor- en nadelen hebt afgewogen. Dat is een hele klus. Daarnaast is het moeilijk om objectief naar uw eigen bedrijf te kijken. Het is immers uw “kindje” waar u jarenlang voor in de weer bent geweest. Wellicht goed om een en ander eens met uw accountant te bespreken of een second opinion te laten doen. Iemand met een frisse blik ziet soms meer en kan ook met nieuwe ideeën komen. Bij twijfel dus niet stil blijven zitten maar in actie komen.

Jaap Bergman
Accountant Van Ree Accountants
www.vanreeaccountants.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *