Volvo XC90:Hoe veilig wil je het hebben?

DOOR JOHN VROOM

Na ruim meer dan 10 jaar is de Volvo XC90, voor mij één van de mooiste SUV’s, vervangen door een nieuw model dat er gelukkig weer net zo fraai en stoer uitziet. Fors front met een mega, nieuw design, Volvo logo in de grille, zodat daar geen misverstand over kan zijn.  

Strakke zijkant met een mooie raampartij en een echt strakke Volvo kont met die zeer herkenbare verticale lampunits. Het nieuwe interieur is ook echt genieten. Een super Scandinavisch interieur. Strak, stijlvol, tikkeltje ‘cool’ met blank gelakt hout en crèmekleurig leer. Prominent op het dashboard een enorm verticaal touchscreen, waarmee veel knoppen vervangen worden. En het allermooiste vind ik wel de ‘kristallen ’versnellingspookknop die afkomstig is van de beroemde glasfabrikant Orrefors.

De nieuwe XC90 is natuurlijk een grote auto, maar achter het stuur rijdt hij heel soepel en wendbaar en voelt eveneens heel comfortabel aan alsof het een veel lager model zou zijn. Geheel Volvo eigen, barst deze XC90 van de veiligheidssystemen, maar nieuw zijn de ‘Run off road protection’ die de gordels aanspant en de veiligheidssystemen op scherp zet als de auto van de weg raakt, met kleine schokdempers tussen de stoelzitting en het frame die de landing na een ‘lancering’ verzachten en de ‘Intersection Braking’ die naderend verkeer op een kruising herkent en waar nodig ingrijpt als de bestuurder dit over het hoofd ziet. Hoe veilig wil je het hebben? Topproduct!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *