Skoda Fabia Combi: Aantrekkelijke no-nonsense

DOOR JOHN VROOM

Grappig dat no-nonsense ook aantrekkelijk kan zijn. De nieuwe Skoda Fabia Combi bevestigt dit. Tot mijn genoegen zijn de lijnen van deze nieuwe Fabia weer wat scherper geworden en vind ik de Combi zelfs fraaier ogen dan de hatchback.

Skoda is tegenwoordig synoniem aan ruimte en dat bewijst ook deze Fabia Combi. Met de achterbank omhoog kan er zo’n 530 liter achterin en dat is zeer royaal en met de achterbank plat is dat zo’n 1.395 liter. Voordeel is ook dat de ruimte door de variabele laadvloer eenvoudig aan te passen is naar de behoefte. Aan de zijkant van de wielkasten zijn ook nog vakjes om de wat kleinere spullen op te bergen.

Plezierig raffinement
Doordat de nieuwe Fabia 9 centimeter breder is geworden zit je achterin nu nog royaler, hetgeen ook voorin het geval is. De stoelen zitten goed met voldoende steun, met uitzicht op een strak en zakelijk dashboard. De motor in deze Fabia levert plezierig raffinement en dat in combinatie met een prettig stuur- en schakelgedrag maakt het reizen aangenaam. Een zesde versnelling zou overigens niet verkeerd zijn. Waar Skoda ook altijd goed in is, zijn de handige handigheidjes zoals een telefoonhouder van zachte kunststof en een ijskrabber achter de tankklep, zodat je de auto eerst ijsvrij kan maken voordat je het portier opent. Ik denk dat deze 1.2 TSI met 90 pk en 20% bijtelling het goed gaat doen in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *