Jaguar F-type Coupé: Je blijft glimlachen

Met al dat gesteggel over Hybride en Elektrisch rijden, CO2 uitstoot en bijtelling zou je bijna vergeten dat er ook auto’s bestaan om echt van te genieten. Ongeremd rijplezier en die een schoonheid bezitten van de Mona Lisa of Brigitte Bardot destijds. Wat dacht u van de Jaguar F-type Coupé?

Door: John Vroom

Elke autoliefhebber herinnert zich nog de klassieker aller tijden, de Jaguar E-type. Zo apart en zo beeldschoon en datzelfde gevoel geeft mij deze F. Wat een fraai lijnenspel. Lange neus en korte kont. Hier kan ik al geruime tijd naar kijken en datzelfde gevoel krijg je als je achter het stuur plaats neemt en het weldadige interieur op je laat inwerken. Een strak en opgeruimd dashboard, met een duidelijke afscheiding tussen de knoppen van het infotainment, het klimaatsysteem en van de dynamica, waarvan veel functies gekoppeld zijn aan het duidelijke touchscreen, dat makkelijk te bedienen is. Een interieur waar je echt in zit en met mooie, rijke materialen om je heen.

Een fenomenaal moment is natuurlijk als je de Start Engine knop indrukt en daarna het gaspedaal. Waanzinnig mooi dat geluid van die 3.0 liter V6 Supercharged motor en dan rijden we nog niet eens. Als je dan de automaat in Drive tikt is het natuurlijk optimaal genieten. Deze F-type laat zich heerlijk sturen, bij voorkeur op bochtige en heuvelachtige wegen. Met deze auto blijf je als liefhebber glim-lachen. Probeer hem zelf eens bij Kimman in Haarlem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *