Ford Mondeo: Goede zakenauto

In december zal de nieuwe Ford Mondeo bij dealer Van Bunningen in de showroom staan. Het model Mondeo kennen we al sinds hij in 1993 de Sierra opvolgde.

Door: John Vroom

Eigenlijk zo lang ik al het merk Ford ken maken ze al kwalitatief uitstekende auto’s voor de zakelijke markt, met een mooie modelopbouw, waaraan je in menig bedrijf de functie van de berijder kan afmeten. Bij de Mondeo schat ik de functie van salesmanager in, maar dat terzijde. We kunnen vaststellen dat je met de nieuwe Mondeo een forse auto op de oprit hebt staan, wat altijd goed oogt voor de buren. De lijnen zijn zelfs elegant en doen mij een beetje aan Jaguar denken en de grille aan die van Aston Martin. Niet verkeerd natuurlijk.

Degelijk Duits

Met zijn 4.71 meter is deze Mondeo een flinke auto en die ruimte komt natuurlijk het interieur en de bagageruimte ten goede. Vooral achterin zit je riant met veel been- en hoofdruimte. Fijn dat ze bij deze Ford goed naar mij hebben geluisterd en die enorme knoppenbrij op het dashboard, stuur en middenconsole hebben gereduceerd. Het zijn er nog wel veel, maar gelukkig wat overzichtelijker. Deze Mondeo zit uitstekend met een goede mogelijkheid voor een goede rijpositie. Alles degelijk Duits met een rustig rijgedrag. Stuurt goed, schakelt goed en remt goed. Kortom deze nieuwe Ford Mondeo is naar mijn idee een goede zakenauto. Alleen mis ik een beetje emotie, maar ja, dat is natuurlijk persoonlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *