De nieuwe BMW 2 Serie Active Tourer: De ideale reispartner

Wat een commotie over het feit dat BMW van zijn geloof zou zijn gevallen, omdat deze Active Tourer niet, zoals altijd bij BMW, een achterwielaandrijver is maar een voorwielaandrijver.

Door: John Vroom 

Ik denk dat veel automobilisten het verschil niet eens zouden bemerken bij huis-tuin- en keukengebruik. Maakt u zich daarover dus vooral geen zorgen, want hij rijdt prima. Wel knap dat BMW zo langzamerhand voor elke doelgroep een model heeft. Het is bijna niet meer bij te houden. Deze Active Tourer is bedoeld als ruime MPV voor reislustige gezinnen of de ‘Silver Generation’ met al dan geen kleinkinderen. Ik heb het niet zo op dit soort type auto, maar dat is ook niet belangrijk. Op zich een ruimere 1 Serie, die weer niet zo SUV-achtig is als de X1. Het front oogt fraai BMW en de rest is wat algemener. Het mooist van BMW is altijd het interieur en het fraaie design van het dashboard, waarbij hoogwaardige materialen zijn gebruikt. De zit achter het mooi ontworpen stuur, dat lekker in de hand ligt, is heerlijk, met een wat hogere instap wat velen van de ‘Silver Generation’ erg zal aanspreken. Maar ook voor de family-man of –woman is dit plezant. Rijden doet elke BMW prima, dus ook deze Active Tourer. Een zeer aantrekkelijke zakenauto, waarbij de 218i en de 218d beide goed zijn voor 20% bijtelling, wat nog steeds een aantrekkelijke aanschaffactor is, toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *