Seat Leon 1.6 TDi Ecomotive Stationwagon: Fraai en sportief

Als je een Italiaans gestylde, sportieve, ruime zakenauto van een Duitse degelijke kwaliteit zoekt is het zeker de moeite waard de Seat Leon 1.6 TDi Ecomotive Stationwagon te overwegen, want het is een verkooptopper.

Door: John Vroom

Dat komt met name door de 14% bijtelling. En ja, natuurlijk vind ik het jammer dat dit zo ongeveer het enige argument is waarop men zakelijk nog een auto kiest, maar dat terzijde. Voordeel van deze Seat is, dat hij goed oogt. Mooie scherpe Italiaanse lijnen met een vleugje Spaanse émotion.

Het interieur ziet er opgeruimd Duits uit, met helaas wel een hoop harde kunststof, maar de subtiele chromen stripomlijstingen doen het goed. Zitten doe je ruim in deze Leon en de bagageruimte is ook meer dan genoeg voor algemeen gebruik. De 1.6 TDi is een soepele motor en heeft een eveneens soepel schakelende zesbak, met voor mijn gevoel wat te lange bakverhoudingen. Wel sportief voelt het onderstel aan. Wellicht iets minder comfortabel voor sommigen, maar het geeft mij wel rijplezier.

Het moderne infotainmentsysteem zal eveneens veel rijders plezieren. Grappig is dat als je er naar wijst, de ‘buttons’ op het touchscreen verschijnen. Opvallend mooi detail vind ik de smalle richtingaanwijzerverlichting in de buitenspiegels. Kortom als een bijtelling van 14% het vertrekpunt is, dan biedt deze Seat Leon 1.6 TDi Ecomotive Stationwagon je een fraaie sportieve zakenauto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *