Nieuw personeel nodig, probeer een 50-plusser

Het UWV en MKB Nederland hebben er een campagne voor opgezet. Als u op zoek bent naar nieuw personeel dan kunt u voor bepaalde doelgroepen een subsidie / korting op uw loonkosten krijgen. Dit kan voor de doelgroep tussen 18 en 27 jaar, maar ook voor de 50-plusser die op dit moment een uitkering heeft.

De 50-plusser beschikt over veel kennis, zijn vaker loyaal, brengen diversiteit in uw bedrijf, hebben meestal een goede werk-privébalans, maar kunnen u ook een mobiliteitsbonus opleveren van 7000 euro per jaar.

Hoogte en duur

Als u iemand in dienst neemt die 50 jaar of ouder is en voordat hij bij u in dienst treedt een uitkering (WW, WAO, WIA, Wajong, WWB, IOAW, IOAZ, WIK, uitkering betalingsonmacht of ANW) kreeg, dan kunt u gebruik maken van de mobiliteitsbonus van maximaal 7000 euro per jaar. Deze korting verrekend u of uw salarisadministrateur in de Loonheffingenaangifte op de premies werknemersverzekeringen. De hoogte hangt af van het aantal uur dat de werknemer gaat werken en de duur, maar mag maximaal 3 jaar worden toegepast.

(Doelgroep-)verklaring

Om de mobiliteitsbonus / korting te mogen toepassen moet de werknemer, of bij machtiging de werkgever, een (doelgroep-)verklaring bij de uitkerende instantie opvragen. Deze verklaring bewaard u bij uw salarisadministratie en past u de korting toe al naar gelang het dienstverband voort duurt.

Proefplaatsing

Voor elke persoon die al geruime tijd in een uitkerende situatie verkeerd kunt u het UWV vragen voor een proefplaatsing. Een proefplaatsing duurt 2 maanden (maximaal 6 maanden) en de werknemer behoudt daarbij zijn uitkering en heeft u geen risico en hoeft de werknemer die eerste 2 tot 6 maanden niet te betalen.

Vraag gerust bij een sollicitatie of de persoon op dit moment een uitkering heeft. Wilt u verdere informatie kijk dan op de website www.openvoor50plus.nl of neem contact op met één van onze payroll adviseurs.

John Peek, Senior Manager Grant Thornton HR Services / www.gt.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *