LoungeHotel De Duif en Eetcafé 1198: ‘Het draait om meet, greet, connect’

Bij een bloeiende Bollenstreek hoort spraakmakende horeca waar gasten elkaar kunnen ontmoeten en kunnen netwerken, vindt Doednath Bisesar van LoungeHotel De Duif en eetcafé 1198 in Lisse. Vandaar dat hij de stoute schoenen aantrok en begon met een grote restyling-operatie.

“Eigenlijk ben ik bij toeval tegen dit hotel en het aangrenzende eetcafé aangelopen,” bekent managementconsultant Doednath Bisesar. Sinds begin dit jaar is hij, behalve eigenaar van Young & Your Partner, ook de eigenaar van LoungeHotel De Duif en eetcafé 1198, voorheen bekend onder de naam ‘Op visite’. “Ik was voor een klant op zoek naar een passende investering. Toen die zich terugtrok ben ik er zelf ingestapt, omdat ik het een interessant project vond.”

Jazzbandjes

Doednath begon met de restyling van het eetcafé, dat omgetoverd werd in een loungerestaurant met bar. Aan de muur hangen grote foto’s van monumenten in het Bollendorp, waarmee wordt gerefereerd aan het ontstaan van Lisse. Volgens oude documenten was dit in het jaar 1198, waarmee de naam van het eetcafé is verklaard. Gasten (ook ondernemers) kunnen er terecht voor een diner en binnenkort ook voor lunches, bereid door chef-kok Hubert Pennings die de lekkerste gerechten maakt. Hier kunnen als het hele hotel straks verbouwd is, ook stand-up comedians en jazzbandjes optreden, legt Doednath uit. “Meet, greet, connect, dat is waar het om draait. Ondernemersclubs maken al gebruik van het café voor bijeenkomsten en borrels,” vertelt Doednath met veel enthousiasme.

Voor ons op tafel ligt een ontwerptekening van LoungeHotel De Duif, gemaakt door STOL architecten uit Lisse. Na het eetcafé is nu het hotel aan de beurt om te worden verbouwd. De benedenverdieping wordt opnieuw ingericht, waarna achter de hotelreceptie één grote ruimte ontstaat, die desgewenst kan worden opgedeeld in meerdere ruimtes waar maximaal tweehonderd mensen terecht kunnen voor feesten en zakelijke bijeenkomsten.

Meer zakelijke gasten

Bovendien komt er een veranda waardoor je zomers en ’s winters buiten kunt zitten, zoals je vaak ziet in steden als New York en Parijs. “Zoiets hebben we hier niet en het past goed in de plannen van de gemeente om Lisse beter op de kaart te zetten,” legt Doednath uit. Begin december is de verbouwing afgerond, zo is de planning. Dan is het hotel klaar voor de toekomst, al zit er op termijn nog wel een renovatie van de 44 kamers aan te komen.

Het hotel is van oudsher een trekpleister voor zakelijke gasten, naast de bezoekers van de Keukenhof in het voorjaar. Doednath: “Bedrijven van verder weg die hier werkzaamheden verrichten, brengen in De Duif hun medewerkers onder, ook buitenlandse werknemers. Dat is een mooie compensatie voor de periodes dat het minder druk is in de Bollenstreek. Als straks het hotel is vernieuwd en de mogelijkheden voor vergaderingen en zakelijke bijeenkomsten zijn verruimd, hopen we nog vaker zakelijke gasten te verwelkomen.”

LoungeHotel De Duif

Westerdreef 49
2161 BN Lisse
T 0252 – 410 076
I  www.hoteldeduif.nl
E [email protected]

[email protected]
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam