De nieuwe MINI: Een topper!

U wist het waarschijnlijk al, maar ik ben een MINI-fan. Dat was ik al in de jaren ’60 en nog steeds. Een heerlijk merk dat ik in de cabrio Roadster-uitvoering in de weekenden met veel genoegen van mijn vrouw leen om even te genieten.

Door: John Vroom

En ook de nieuwe Hatchback is weer fraai om te zien. Volledig vernieuwd, maar nog steeds de iconische MINI met nostalgische knipogen naar de oer-MINI uit de jaren ’60. Knap hoor, om dat voor elkaar te krijgen. Wat ik wel merk bij de eerste kennismaking, is dat hij een echte auto geworden is wat degelijkheid betreft. Aan de buitenkant moet je echt twee keer kijken om de nieuwe generatie te ontdekken, terwijl hij toch 10 centimeter groter is geworden, maar in het interieur zijn veel vernieuwingen toegepast. Tot mijn grote teleurstelling heeft de o zo nostalgische snelheidsmeter in het midden van het dashboard plaats moeten maken voor een rond infotainmentscherm en is nu een klein klokje achter het stuur in combinatie met een toerenteller. Zeer zinvol is de verplaatsing van de elektrische raambediening van het dashboard naar de portieren. Het nieuw ontworpen stuur voelt nog prettiger aan. Hadden voorgaande generaties wat interieurafwerking betreft nog een beetje ‘Bart Smit’-gehalte, dan kan ik u melden dat het er nu pico bello uitziet en aanvoelt. Rijden is nog steeds een genot met deze MINI en wat mij opvalt is dat hij aanzienlijk stiller is geworden. Hij stuurt nog steeds direct en is gek op scherp bochtenwerk. Ik zou nog een pagina vol kunnen schrijven over al zijn nieuwtjes, maar stel voor dat u zelf eens gaat ‘proeven’ bij Van Poelgeest in Noordwijk. Een topper!

Michel Heus, Van Poelgeest Noordwijk: ‘Kom maar kijken!’

“Echte vernieuwing is alleen mogelijk als je alles anders doet dan de rest. Dit is dan ook gebeurd bij de ontwikkeling van de nieuwe MINI. Maar tot op de dag van vandaag is er niets veranderd bij de MINI ten opzichte van het karakter van de Oer-MINI. Kom maar kijken!”, volgens Michel Heus van Van Poelgeest in Noordwijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *