Licht

Steeds meer mensen starten voor zichtzelf. U kent dat vast wel als u vraagt wat iemand doet? “Ik ben ZZP-er”, is het antwoord dan. De economische crisis heeft geen rem gezet op het aantal zelfstandigen. Sterker nog, de crisis jaagt de zelfstandigheid aan! Hoe dat komt? Omdat het licht aan het einde van de tunnel nog niet helder schijnt, wachten werkgevers  met het aannemen van nieuw personeel.

ZZP-er zijn valt echter niet altijd mee; klanten werven, offertes schrijven, de boekhouding en de keuze van een rechtsvorm. Dat moeten we niet te licht opvatten. “Hier heb je mijn kaartje. Zal ik binnenkort eens langskomen? Wellicht kunnen we wat voor elkaar betekenen”. Bedoeld wordt: ik zoek werk! En na 1 jaar ZZP-en de eerste jaarrekening. Een accountant gevonden die u optimaal ondersteunt. Want u wilt zoveel mogelijk zelf doen. Immers u bent zelfstandige en wil dat niet te licht opvatten. Elke zelfstandige wil ook regelmatig even bijpraten? Nee, ik bedoel niet over koetjes en kalfjes, maar bijpraten met zijn coach. Met een accountant die als adagium voor ZZP-ers heeft: “boekhouden met het licht uit”!  Nee, niet omdat u de elektriciteit niet meer kunt betalen, maar omdat bijvoorbeeld online boekhouden voor ZZP-ers zeer gemakkelijk (en goedkoop) is. Bijkomend voordeel: niet alleen boekhouden met het licht uit, maar ook weer tijd voor een diner bij kaarslicht!

Jaap Bergman, register accountant bij Van Ree Accountants Alphen aan den Rijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *