De nieuwe Skoda Octavia Combi Greenline: Slimme zakenauto

Ja, hij heeft 14% bijtelling, dan is dat maar vastgesteld, want dit is zo langzamerhand het meest belangrijke verkoopargument in de zakelijke markt. Niet dat dit altijd de meest lekkere motorversies zijn, maar ja wie daar dan op kniest is een letoor als het alleen om de pegels gaat, zo lijkt mij.

Door: John Vroom 

Maar, deze Octavia Combi Greenline biedt meer en dat is ruimte. Veel ruimte! En als ik mijn testauto zo zie staan dan vind ik het een hele nette stationwagon. Scherpe, strakke, moderne lijnen met een no-nonsense uitstraling. Ideaal dus voor de Nederlandse zakenman of zakenvrouw.

Het interieur geeft mij hetzelfde beeld. Een beetje grijs, maar prima voor elkaar. Echt netjes verzorgd, met alles op zijn plaats. En, zoals ik al zei, RUIM! Voorin, achterin en onder de bagageklep. Als ik rij met deze Octavia Combi doemt het woord ‘Keurig’ bij mij op. Niks mis mee dus. Wat ik echt superslim vind bij dit merk zijn de doordachte slimmigheidjes. Wat dacht u van een ijskrabber aan de binnenkant van het tankklepje. Of een prullenbakje met een afvalzakje dat in het portiervak past. Of meerdere haken in de bagageruimte om spullen vast te zetten. Nuchtere slimheid.

Duitse degelijkheid

En wat Skoda ook zo aantrekkelijk maakt is de Duitse degelijkheid van ‘moeder’ Volkswagen. In een beetje goede kleur en op mooie lichtmetalen velgen heb je een hele representatieve, prijsprettige en vooral ruime zakenauto. Slim hè? Ga hem zelf eens ‘proeven’ bij Maas Auto Groep in Alphen aan de Rijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *