De nieuwe Ford Transit: Ingrijpend vernieuwd!

Wie kent hem niet, de Ford Transit. Een begrip sinds de jaren ’60. Door de jaren heen een vertrouwd gezicht wat betrouwbare bedrijfsauto’s betreft. Recentelijk is de Transit ingrijpend vernieuwd. Natuurlijk is het uiterlijk niet het meest belangrijke voor een bedrijfswagen, maar het oog wil toch ook wat en dat is bij de nieuwe Transit goed gelukt.

Door: John Vroom 

Strakke, vlotte lijnen. Eigentijds gevormde neus met een herkenbare forse grille met een duidelijk Ford logo. Typisch Vroom-detail waarschijnlijk, maar die wieldoppen hadden wel iets minder tuttig gekund, toch? Maar dat terzijde. Belangrijker is het feit wat deze Transit de ondernemer kan bieden en dat is de verbeterde laadruimte met meer ruimte, meer gemak en meer gebruiksvriendelijkheid. Wat dacht u van 15 cub, plus ruimte voor 5 europallets. Heel handig zijn die DIN/ISO-conforme sjorogen en bevestigingspunten die gebruiksvriendelijk aan de zijwanden gemonteerd zijn, waardoor de vloer vrij van obstakels blijft. Door de keus uit drie verschillende carrosserielengtes, twee dakhoogtes, een reeks voertuiggewichten van 2.900 tot 4.700 kg, laadruimtes van 9.5 tot 15.1 m3, tien aandrijflijnconfiguraties en een verbeterde trekcapaciteit kan deze Transit helemaal op maat geleverd worden naar de behoefte van u als ondernemer.

Lage exploitatiekosten

Net zo belangrijk zijn de lage exploitatiekosten waaraan de onderhoudsintervallen van 2 jaar of 50.000 km duidelijk bijdragen. Voor de berijder is de werkomgeving van groot belang en daar heeft Ford bij deze Transit optimaal rekening mee gehouden naar mijn idee. Als ik rij met deze bestelwagen ervaar ik eigenlijk het comfort van een personenauto. Goede verstelbare bestuurdersstoel met en goede zit achter het eveneens goed verstelbare stuur. Eigentijds ontworpen dashboard met de belangrijkste knoppen eenvoudig onder handbereik. De versnelling met het korte dashboardpookje schakelt licht en strak en de stuurbekrachtiging geeft toch een goed gevoel over wat de wielen doen.

Superveilig

Natuurlijk is deze Transit voorzien van alle mogelijke veiligheidsopties, zoals standaard het Elektronisch Stabiliteitsprogramma, Traction Control, Emergency Brake Assist, Emergency Brake Warning, Curature Control, Roll –over Migration, Hill Start Assist, Load Adaptive Control, zoals dat in goed Nederlands heet. Superveilig dus. En wat mij ook aanspreekt zijn de handige handigheidjes, zoals beide passagiersstoelen die een uitvouwbare tafel hebben met bergruimte onder het zitkussen of de nuttige opbergruimten in de cabine waaronder de nieuwe plafondopbergconsole over de hele breedte, of het nieuwe achterbumperontwerp met geïntegreerde opstap voor een eenvoudige toegang tot de laadruimte. Maar goed, dat is mijn mening, waarbij ik mij realiseer dat een bedrijfsauto zo persoonlijk is dat ik u adviseer eens langs te gaan bij de jongens van Van Bunningen die u ‘op maat’ kunnen adviseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *