Mercedes-Benz GLA-Klasse: Rijden met de GLA is uiterst plezierig

De nieuwe GLA-Klasse is het antwoord van Mercedes-Benz op de Audi Q1 en de BMW X1. Kortom voor de Zakelijke rijder die het type van een Cross-Over zoekt, wat we destijds SUV noemden, voordat de naam besmet raakte.

Door: John Vroom

Een wat hoge, ruime, stoere, terreinwagen ogende uitvoering. Precies!. Nou, daar is Mercedes-Benz naar mijn idee goed in geslaagd. Elegant? Nee, eerder robuust met die staalgrijze accenten aan de voor- en achterkant met rails op het dak. De forse grille met dito logo draagt daar in dit geval ernstig aan bij. Het interieur is identiek aan dat van de A-Klasse en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee.

Hoewel hij groter is dan de A-Klasse merk je dat nauwelijks op de achterbank, alleen de bagageruimte biedt 80 liter meer ruimte. Nu we het toch over de A-Klasse hebben, valt mij op dat het onderstel van deze GLA iets minder straf is, dus voor velen meer comfortabel, maar ja, dan krijg je weer wat meer overhellen in de bochten. De stoelen zitten prima, met een goed uitzicht rondom.

Rijden met de GLA is uiterst plezierig. De dieselmotor hoor je nauwelijks en de zes-versnellingsbak schakelt soepel. Het sturen zou voor mij met iets meer gevoel mogen. Deze Mercedes-Benz is ook leverbaar met een 4Matic-vierwielaandrijving, maar de meesten zullen toch kiezen voor de voorwielaandrijving denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *