Honda Civic Tourer: Een bijzondere zakenauto

Honda vind ik toch wel een bijzonder en eigenlijk wat onderbelicht automerk. Ik praat niet graag over ‘vroegâhh’, maar destijds was de Honda Civic een razend populaire stadsauto en vooral geliefd bij vrouwen.

Door: John Vroom

In de loop van de jaren is de Civic groter gegroeid en heeft een wat eigenzinniger karakter gekregen, wat zichtbaar is in de verkoopaantallen. Met de komst van de Tourer heeft Honda weer een troef in handen, want deze Stationwagon heeft de grootste bagageruimte in zijn klasse. Wat dacht u van ruimte voor 624 literpakken hopjesvla. Vraag is wie dat nu echt nodig heeft, maar dat terzijde. Perfect is de achterklep die net boven de uitlaat begint, zodat je geen tildrempel hebt. Heel apart is ook het feit dat je in de wagenbodem extra ruimte hebt waarin je bijvoorbeeld twee koffers in kwijt kunt. En als je de achterbank platgooit ontstaat er een vlakke laadvloer, waardoor er in totaal 1600 literpakken in kunnen. Ongelooflijk toch?

Briljant zijn de zogenaamde ‘Magic Seats’ achterin waarvan je het zitvlak omhoog kan klappen, waardoor je een handige hoge ruimte achter de voorstoelen krijgt. Maar genoeg over de ruimte, want er is meer. Het weggedrag bijvoorbeeld, want dat is uiterst plezierig. Ligt lekker in de bochten zonderover te hellen. Directe besturing, schakelt strak met een lichte bediening van de koppeling. Een bijzondere zakenauto!

De visie van de Lease-expert Lucas Hanou, Achilles Autolease

In het enorme aanbod aan nieuwe auto’s springt de stationwagonversie van de Honda Civic er toch wel uit in het C-segment. Het C-segment is in de huidige leasemarkt erg populair. In dit segment gaat Honda de strijd aan met andere stationwagons van grote merken zoals Skoda, Volkswagen en Renault. De Honda Civic Tourer heeft ten opzichte van de concurrentie een gewaagd sportief uiterlijk en ook een zeer ruime bagageruimte. Naast een ruime auto heeft Honda er ook voor gezorgd dat er een 1.6 dieselmotor is in de 20% bijtellingsklasse. Deze geheel nieuwe dieselmotor heeft 120pk en een interessant verbruik met 5,5 op 100 km. Kortom een sportieve frisse auto die met de 1.6 dieselmotor zeer interessant is voor de zakelijke markt.

De Honda Civic Tourer least u bij Achilles Autolease al vanaf € 449,- excl. btw per maand obv full operational lease*.

* obv 20.000km per jaar, 60 maanden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *