AutoLeaseTeam Autotest met: Wilma Smit – Audi A3 Limousine

Wilma Smit is mede-eigenaar bij Potters, Vooijs & van der Plas makelaardij in Katwijk aan Zee.

Een compact en gedreven makelaarskantoor met een ervaren team, dat op persoonlijke wijze de belangen van onze relaties behartigt. Onze dienstverlening bevat alle onroerend goed, van flat tot villa. Onder hetzelfde dak huist ook Potters & Vooijs verzekeringen en Potters & Vooijs hypotheekadvies. Momenteel rijd ik naar volle tevredenheid in een zuinige Seat Ibiza; een praktische stationwagen, destijds gekozen vanwege het lage verbruik en de royale kofferbak.

Wat dacht je toen je uitgenodigd werd voor deze testrit?

Mijn eerste gedachte toen ik werd gevraagd : Wat een leuke kans. Doen ! Want Audi is al jaren mijn persoonlijke favoriet. Elk model is mooi en doordacht. En nu een chique Audi A3 limousine! Eenmaal face-to-face met de testauto was ik echt onder de indruk van het model en kon ik niet wachten om achter het stuur te gaan zitten en weg te rijden.

Wat was je eerste indruk bij het zien van de testauto?

De A3 Limousine is een representatieve auto, niet perse exclusief voor het zakelijk verkeer, maar toch zeer geschikt als executive car. Fraaie lijnen, onderscheidend, indrukwekkend, sportief. Hier mag je mee gezien worden.

Wat vind je van het zitcomfort en van de overzichtelijkheid van het dashboard?

Het zitcomfort is meer dan prima. De sportstoelen bieden veel steun. Mede vergeleken met mijn huidige vervoer is het zitten en rijden wat je van Audi mag verwachten : zeer comfortabel en luxueus. Het dashboard is uitgebreid en toch overzichtelijk.  De auto oogt compact, maar is behoorlijk ruim.

Kun je iets zeggen over de rijeigenschappen, schakelgemak, de draaicirkel, etc.?

De testauto is een automaat en rijdt rustig maar pittig. Ligt goed op de weg, zeker in de bochten. Aan te raden voor zowel het stadse verkeer als de grote wegen. Inparkeren is geen probleem, het zicht is goed en de draaicirkel is kort. Audi A 3 zoeft probleemloos door het hedendaagse verkeer met voor de bestuurder een groot gevoel van controle en bedieningsgemak.

Wil je nog iets kwijt over de laadruimte?

De Audi A3 is geen auto om mee te gaan kamperen, maar de bagage ruimte is evenwel  van behoorlijke afmeting. Ruimte genoeg voor de koffers en ook de golf uitrusting zou zich hier thuis voelen.

Je uiteindelijke conclusie na deze testdag?

Audi, je kiest voor de naam en de faam.  En eenmaal Audi-fan, altijd Audi-fan vanwege het immer fraaie model, de wegligging, de prima afwerking van het interieur en het superieure rijcomfort.

Conclusie: Representatief, chique, ruim en functioneel voor een goede prijs. Autorijden in Audi is een beleving. Cijfer? Een dikke 9.

Het leasetarief

Bij AutoLeaseTeam rijdt u de Audi A3 Limousine al vanaf € 482,= excl. btw / maand op basis van full operational lease en een looptijd van 48 maanden en 20.000 km/jaar.

www.autoleaseteam.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *