De nieuwe BMW X5: Luxe en elegant

Stel dat ik een echte stoere SUV zou ambiëren, wat ik overigens niet doe, dan zou het een BMW X5 moeten zijn. Naar mijn idee de ideale combinatie van stoer en toch elegant.

Door: John Vroom

Topkwaliteit zowel on- als offroad en wat imago betreft zeer passend in de P.C. Hooftstraat om te shoppen met Sylvie, maar ook als trekker van een raspaard richting Duindigt. De nieuwe BMW X5 is compleet vernieuwd, ook al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen. Hij is ruimer, zuiniger en slimmer geworden, maar vooral ook eleganter en luxer. Zo langzamerhand heeft de X5 een prijsniveau bereikt dat het een auto is voor de ‘happy few’. De instapprijs mag dan een kleine 70.000 euro zijn, maar met wat extra opties ga je daar snel overheen. Maar ja, je krijgt er ook wel een fantastische auto voor wat kwaliteit en rij-eigenschappen betreft. Opmerkelijk is het ruim 10 inch grote beeldscherm boven op het dashboard. Heel praktisch is de in twee delen te openen achterklep. Voor de liefhebbers kan deze X5 ook als 7-zitter geleverd worden. En de feature-freaks zitten helemaal goed. Wat dacht je van commando’s geven voor de telefoon of navigatie door met je vinger letters of cijfers te schrijven op de knop van de iDrive. Of een automatische Parking Assistant die niet alleen stuurt, maar ook gas geeft en remt. De X5 heeft er een dik optieboek vol mee. Ik zei het al, een fantastische auto als je van een SUV houdt en…wat geld op de bank hebt. 

Michel Heus, Van Poelgeest Noordwijk: “Grensverleggend”

“Grensverleggend, helemaal nieuw en in één oogopslag een X5. BMW heeft de succesformule verfijnd met hoogwaardige materialen, excellente afwerking en intelligente technologie”, volgens vestigingsdirecteur Michel Heus van Van Poelgeest in Noordwijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *