De nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse: Luxe en Status

Kijk, als je je een Mercedes-Benz S-Klasse kunt permitteren, dan heb je het natuurlijk gemaakt in de zakenwereld. Nederlanders doen daar vaak wat besmuikt over, maar Aziaten willen dat graag laten zien en daarom zijn deze exportlanden ook erg belangrijk voor de Duitse topmerken.

Het testen van dit soort auto’s met een instapprijs van rond de 100.000 euro is dan ook meer een beleving waar het niet opkan aan luxe, comfort en veiligheidssystemen. Als ik alles zou willen behandelen zou ik wel vier pagina’s nodig hebben. Vind ik hem mooi? Nee, dat niet, maar dat vind ik ook de nieuwe Rolls-Royce niet, maar daar gaat het bij dit soort auto’s ook niet om. Hij straalt succes en status uit en biedt een overdaad aan luxe, waarbij je je achterin in de First Class van Singapore Airlines waant. Het dashboard, dat bestaat uit glanzend hout en leer ziet er zeer imposant uit en bevat twee grote , zeer scherpe, TFT-schermen en een rustig ogende chroomstrip met de diverse bedieningsknopjes. Het stuur vind ik ook heel opvallend, dat qua design terugkeert naar tweespaaks in plaats van drie. Soort van retro. Leuk voor de chauffeur, want de eigenaar vertoeft natuurlijk vorstelijk rechts achterin. Hij rijdt voortreffelijk. Uiterst comfortabel zonder vaag of gevoelloos te zijn. Zoals gezegd, een auto met status, als Mercedes-Benz je smaak is.

Jan Willem Cox, Mercedes-Benz Leiden: ‘Ontspanning in zuiverste vorm’

“De nieuwe S-Klasse is de ideale reisgezel. Elk moment met deze unieke luxelimousine is een belevenis. Reizen, werken, in alle rust genieten en veilig aankomen. Ontspanning in zijn zuiverste vorm”, volgens Verkoopadviseur Jan Willem Cox van Mercedes-Benz Leiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *