’t Is weer voorbij, die mooie zomer

Nu zal niet iedereen graag aan Gerard Cox denken, maar wanneer ik naar buiten kijk is de zomer wel voorbij. We kijken, voor wat betreft het weer, terug op een mooie zomer. Maar was het voor u als ondernemer ook een mooie zomer. Voor veel ondernemers is de zomerperiode een dip, die nu ook in de liquiditeiten naar voren komt. Wellicht zit u nu krap bij kas en wordt het lastig om een aantal mooie plannen die u deze zomer bedacht hebt te verwezenlijken.

Van mijn kant twee dingen. Eerst even kort. Had u dit aan zien komen of is het een verrassing? Had u een goede liquiditeitsbegroting waarin u rekening hield met deze dip? Belangrijk om bij stil te staan maar geen oplossing voor nu. Hoe verder? Banken zijn er niet makkelijker op geworden. Ik adviseer u ga eens in gesprek met uw accountant. Bespreek met hem uw uitdaging en ga met hem brainstormen. Twee weten meer dan één. Vaak is het goed om met iemand te spreken die op een onafhankelijke wijze naar uw onderneming kan kijken en u verder kan helpen. Ik hoor graag van u!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *