Peugeot 3008 Hybride 4: stoere, forse SUV

Grappig te constateren dat je tegenwoordig niet alleen een enorme keus hebt aan merken en types, maar dat je ook per type nog een serie mogelijkheden hebt. Dat was zo’n 50 jaar geleden wel anders, ook bij Peugeot. Nu is er de 3008, ook te kiezen in de Hybride uitvoering en ook met vierwielaandrijving en dat allemaal met slechts 14% bijtelling. Wat wil je nog meer? De ideale combinatie van ruimte, vermogen, wegligging, en bijtelling. Ok, laten we hem eens goed bekijken. De eerste indruk is een stoere, forse SUV, zoals dat destijds heette. Elegante, platte lijnen in een formaat dat ruimte belooft. En dat klopt ook wel. Bestuurder en passagiers zitten hoog en riant. De bagageruimte is royaal en met 1 ruk aan het hendel en de achterbank ligt plat, zodat er nog meer praktische laadruimte ontstaat. Een lollige lolligheid is dat de achterklep in twee delen opengaat, waardoor er een handig zitje ontstaat voor als je aan het meer wilt gaan vissen. Heel belangrijk voor de milieuminnaars is natuurlijk de Hybride accu-aandrijving met een dieselmotor als reddende engel bij hogere snelheden of als de batterijen opraken. Belangrijkste voordeel hiervan is natuurlijk de 14% bijtelling, want dat is uiteraard de voornaamste Hybride reden, toch? En ja, dan vierwielaandrijving. Terreinrijden zal er niet echt van komen, maar het geeft wel een veilige en uitstekende wegligging. Kortom genoeg redenen lijkt mij om een Peugeot 3008 Hybride 4 aan te schaffen als je een dergelijk type zakenauto zoekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *