Opel Cascada: sportief en elegant karakter

En ja, ik ben een liefhebber van cabrio-rijden, dus ik ben wat bevooroordeeld als ik zeg dat ik blij ben voor de Opel-liefhebber dat er weer een serieuze cabrio in de prijslijst staat. En nee, niet een onthoofde Astra, maar een geheel nieuw model dat Cascada heet. Slanke scherpe lijnen die deze Opel een sportief en elegant karakter geven, zowel open als dicht. Het plezierige is dat je op een fatsoenlijke wijze 2 passagiers achterin mee kunt nemen. Het interieur heeft toch een hoog Astra gehalte en het is jammer dat het niet iets eigens heeft meegekregen, maar op zich is daar niets mis mee. Achter het dikleren stuur zit ik prima en goed uit de wind. Opel zegt dat je de kap tot een snelheid van 50 kilometer in 17 seconden open of dicht kunt doen. Ik snap nooit waarom dit rijdend zou moeten, afgezien van een plotselinge stortbui, want het lijkt mij toch niet goed voor de kapconstructie, maar dat terzijde. Met de kap dicht is het opvallend stil in de auto. Zeker met de kap los is de Cascada een lekkere toerwagen. Stuurt plezierig, mooi afgeveerd, comfortabel en met een stabiele wegligging. De Cascada is eveneens voorzien van 3 verfriste motoren, de 1.4 Turbo benzine of de 1.6 SIDI of 2.0 CDTI diesel met een instapprijs van een kleine 35.000 euro. Een zakenauto? Natuurlijk! Laat ze maar kletsen, waarom zou je zakelijk niet mogen genieten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *