Nieuwe wijzigingen in de pensioenwetgeving

De aankomende twee jaar komen er nieuwe wijzigingen aan rondom de pensioenwetgeving voor de directeur-grootaandeelhouder. De afgelopen jaren is de (fiscale) regelgeving omtrent het opbouwen van pensioen in eigen beheer al diverse malen gewijzigd of versoberd.

In 2014 zullen naar verwachting de volgende wijzigingen in werking treden:
• De pensioenleeftijd gaat van 65 naar 67 jaar
• Het opbouwpercentage voor eindloonregelingen wordt 1,9 procent (dit is nu nog 2 procent), voor middelloonregelingen wordt het 2,15 procent (dit is nu nog 2,25 procent)

Voorstellen

Ook voor 2015 is reeds een voorstel ingediend. Het pensioen zou vanaf 2015 in 40 jaar moeten worden opgebouwd. Daarnaast wordt voorgesteld:
• Dat het opbouwpercentage voor eindloonregelingen naar 1,55 procent gaat en voor middelloonregelingen naar 1,75 procent gaat
• Dat de maximale pensioengrondslag €100.000,- wordt. Dit betekent dat door de wetgever gefacilieerd pensioen kan worden opgebouwd voor werknemers (en dga’s) met salarissen tot €100.000,-. Dit kan, in sommige situaties, zeer grote gevolgen hebben voor het nabestaandenpensioen
• Dat aanvullend belastingvrij sparen in box 3 mogelijk wordt ter aanvulling op het pensioen

Baker Tilly Berk adviseert u om uw pensioenregeling voor het einde van 2013 te laten controleren. De aankomende regelgeving kan namelijk een behoorlijk effect hebben op uw pensioen. Neem contact op met onze adviseurs voor vragen over de nieuwe pensioenwetgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *