Volkswagen Beetle Cabrio: ‘Heel hoog ‘fun’-gehalte’

Als Cabrio-liefhebber doet het mij deugd dat Volkswagen recentelijk de Beetle Cabrio ingrijpend veranderd heeft. Ben blij dat ik de oer-Kever Cabrio uit de jaren ‘60 nog heb meegemaakt, zodat ik met nog meer emotie van dit nieuwe retromodel kan genieten.

En dat laatste zou naar mijn idee wel wat meer mogen gebeuren in zakenauto-land, want het enige dat momenteel nog geldt is het chagrijnig makende bijtellings-syndroom geloof ik. Precies, dus kijk even naar deze Volkswagen. Vlotte, eigentijdse en oh zo herkenbare vormgeving die nostalgische, warme gevoelens oproept. Niet meer zo’n goudviskom als zijn voorganger, maar strakker en sportiever gelijnd. Technisch en kwalitatief natuurlijk helemaal Volkswagen, dus zakelijk verantwoord, maar wel met een hoge funfactor. Perfecte, goed geïsoleerde stoffen kap die je in 9 tellen elektrisch opvouwt. Een interieur dat mij ook helemaal blij maakt. Grappig is de optie om de lakkleur door te laten lopen in het interieur en de grote klok voor je en het dashboardkastje rechts zijn van die subtiele retro-accenten, maar voor de rest een eigentijds instrumentarium met veel info-klokjes.

Deze Beetle Cabrio rijdt dynamisch, stuurt soepel en direct. Ruimte achterin is wat beperkt, maar dat hoort bij een Cabrio. Je kan natuurlijk helemaal los gaan met de accessoires, maar als je een zwarte neemt met zwarte kap en jaren ‘50 wieldoppen met chromen sierranden heb je naar mijn idee een hele verantwoorde zakenauto met wel een heel hoog ‘fun’-gehalte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *