Chevrolet Volt: Serieus formaat zakenauto

Grappig dat je het normaal vindt om 1x per week je elektrische scheerapparaat op te laden, maar ‘s-avonds je auto aan de stekker op te laden toch wel een beetje bizar vindt. Kwestie van wennen natuurlijk.

De Chevrolet Volt is een Plug-in Hybride. U rijdt dus elektrisch tot de accu’s leeg zijn en dan neemt de benzinemotor het over. Dus geen angst na een kleine 80 kilometer dat u op zoek moet gaan naar een laadpaal en een logeeradres. Het volledig opladen van de accu duurt overigens 5 à 6 uur. De Volt oogt als een representatieve zakenauto, waarbij de besturing en het onderstel meer op comfort is ingesteld dan op een dynamisch rijgedrag, hoewel het stuur directer reageert dan je van een Amerikaan gewend bent. Het is een ruime auto, zowel voor- als achterin, alleen is daar de hoofdruimte wat beperkt. Het dashboard oogt wat futuristisch met alle digitale informatie en datzelfde geldt voor het wit uitgevoerde middenconsole met wel veel kleine knopjes en een geavanceerd LCD touchscreen.

Opvallend is dat de Volt ook opvallend stil is als op hij benzine rijdt. Natuurlijk profiteert deze Plug-in Hybride volop van de fiscale voordelen en is de bijtelling voor de berijder 0%. Tja, ik denk als je echt mee wilt tellen met een serieus formaat zakenauto met comfortabele rij-eigenschappen, blijk wilt geven van een al dan niet gemeende milieu-verantwoordelijkheid en volop wilt profiteren van de fiscale kadootjes, dan is deze Chevrolet Volt een prima optie.

De visie van de Lease-expert: Lucas Hanou, Achilles Autolease

De Volt groeit, net als tweelingzusje Opel Ampera, in populariteit! Belangrijkste oorzaak moge duidelijk zijn: 0% bijtelling, al spelen het uiterlijk en de goede rijeigenschappen uiteraard ook en rol.

Tot ongeveer 80 kilometer kun je volgens Chevrolet volledig elektrisch rijden, wat zorgt voor een besparing van het milieu en de portemonnee. Daarna springt de benzinemotor bij voor een langere actieradius. Juist hier schuilt echter het gevaar: bij veel snelwegkilometers op benzine, kan de winst behaald uit het elektrisch rijden in rook opgaan door het hoge benzineverbruik. Resultaat: uw totale kosten vallen alsnog hoger uit dan begroot. U er dus goed aan om kritisch te zijn ten aanzien van het oplaad- en rijgedragen inzetbaarheid.

De Chevrolet Volt least u bij Achilles Autolease al vanaf € 716,- excl. btw per maand obv full operational lease.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *