Preview nieuwe BMW 3GT: De ideale 3 Serie voor de liefhebber van ruimte!

De showroomintroductie van de nieuwe BMW 3 GT staat gepland op 15 juni as., maar ik mocht voor u vast een kijkje achter de schermen hebben. Een preview dus.

De nieuwe 3 GT is ongetwijfeld bedoeld zoor zakelijke rijders die de voordelen van een SUV willen combineren met de sportieve rijeigenschappen van de BMW 3 Serie. Een combinatie die van de 3 Serie een heel aparte auto maakt wat design betreft, waarover de meningen verdeeld zullen zijn, verwacht ik. Voordeel is dat de GT de 3 Serie wat ruimer maakt. De GT is 20 centimeter langer en de wielbasis is 11 centimeter groter gegroeid. Gevolg is dat je achterin ruim 7 centimeter meer beenruimte hebt. De kofferruimte is enorm. Er kunnen 520 literpakken Magere Yoghurt in en dat zijn er zelfs 25 meer dan in de Touring en met de bank plat praten we over 1600 literpakken. Standaard is deze BMW uitgevoerd met het ‘voetendansje’, waarmee je de bagageklep automatisch kunt openen. Handig en vooral leuk als de buren kijken. De voorstoelen staan zo’n 5 centimeter hoger, waardoor je een wat comfortabeler instap hebt en uiteraard wat beter zicht. Het interieur ziet er ergonomisch uit en heeft de weldadige kwaliteit van de 3 Serie. De GT heeft nog wat leuke details, zoals luchtopeningen achter de wielkasten voor een betere aërodynamica en rond de 110 kilometer komt de achterspoiler omhoog. Maar om indruk te maken op diezelfde buren kan je de spoiler ook zelf met een druk op een knop omhoog laten komen als je stilstaat. De ideale 3 Serie voor de liefhebber van ruimte!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *