De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse: Vlotter en Veiliger

Zoals ik al in mijn preview aangaf een paar edities geleden, is de E-Klasse flink onder handen genomen. De dubbele koplampen zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor eigentijds gestylde units die het aanzicht aanzienlijk eigentijdser maken

De typisch uitgeklopte wielkasten achter, die een verwijzing waren naar de Ponton uit de jaren 60, zijn eveneens verdwenen, waardoor de zijkant vlotter gelijnd doorloopt naar de achterzijde waar de achterlichtunits ook op modernere wijze zijn aangepakt. Het dashboard is wat strakker gelijnd, maar het blijven voor mij iets te veel knoppen. Heel fraai vind ik het subtiele, maar daardoor zo opvallende, analoge klokje in het midden. Onderhuids ging de E-Klasse ook flink op de schop en is op veel punten veranderd, waardoor het rijcomfort is verhoogd. Doordat de nieuwe E-Klasse voorzien is van schonere motoren is de BPM omlaag gegaan en daarmee de instapprijzen. Soepele motoren met veel koppel voor een relaxed rijgedrag. Het onderstel is ook wat aangescherpt waardoor hij minder deint en overhelt dan zijn voorganger. Op veiligheidsgebied heeft de E-Klasse standaard het botspreventie-systeem en de vermoeidheidsherkenning met natuurlijk nog een lijst met veiligheidsopties, zoals kruispuntscanning op mogelijk gevaar, Lane Assist, vaste afstand bij file rijden, herkenning van overstekende voetgangers met ingrijpen indien nodig door te remmen, die het rijden met deze Mercedes-Benz tot een geruststellende beleving maken.

Jan-Willem Cox, Mercedes-Benz Leiden: “Comfortabel autorijden”

“De nieuwe E-Klasse maakt het u in veel opzichten gemakkelijk. De standaarduitrusting overtuigt op alle fronten. Daarbij komen uiteenlopende veiligheids- en assistentiesystemen die primair bedoeld zijn om ervoor te zorgen dat u comfortabel kunt autorijden”, volgens Jan-Willem Cox van Mercedes-Benz Leiden.

Facts

Motoren
Benzine: E 200 184 pk  /  E 250 211 pk  /  E 300 252 pk  /  E 500 406 pk  /  E 63 AMG 557 pk
Diesel: E 200 CDI 136 pk  /  E 220 CDI 170 pk  /  E 250 CDI 204 pk  /  E 300 CDI 231 pk  /  E 300 Blue Tec Hybrid 204 pk  /  E 350 Blue Tec 252 pk

Afmetingen
Lengte 4.88 m
Breedte 2.07 m
Hoogte 1.47 m
Draaicirkel 11 m

Inhoud
Bagageruimte 540 l
Tankinhoud 67 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *