TeekensKarstens start samenwerking met Naturalis

TK gaat het thema van Naturalis, biodiversiteit communiceren.

Wie eind april, begin mei de grote hal bij TeekensKarstens advocaten notarissen binnenloopt, kan wel eens voor bijzondere verrassingen komen te staan. Het zou zo maar kunnen dat bij de balie opeens een opgezette aap staat. Kees van Oosten, partner bij TK, weet niet of het zover komt, maar  er wordt wel over nagedacht. TK is namelijk een samenwerking aangegaan met Naturalis.

Financieel en materieel verleent TK steun aan Naturalis, dat in ruil daarvoor enkele elementen uit de collectie in het kantoor van TK plaatst. “Onlangs is er al een tentoonstellingsinrichter van Naturalis geweest. Hij kwam kijken hoe hij de grote hal kan inrichten.”

Vanaf zijn bureau kijkt Van Oosten recht op het Natuurhistorisch Museum uit. “We waren op zoek naar een nieuwe partij om te ondersteunen. Toen keken we naar de overkant, naar Naturalis.”

TK deed al jaren aan sponsoring en liefdadigheid. “Dat hebben we bij de bouw van ons pand in 200 allemaal op een hoop gegooid. Wat geven we nou per jaar weg zonder er iets voor terug te verwachten? Daarbij kwamen we op een bepaald bedrag uit. Ten tijde van de verhuizing naar ons nieuwe pand besloten we dat bedrag te verdubbelen en ons te richten op één goed doel.” De keuze viel op Right to Play, de organisatie die Olympisch schaatskampioen Johan Olav Koss had opgericht. Het doel van deze organisatie was kinderen in ontwikkelingslanden vooral te laten spelen in plaats van dat ze moeten werken, of erger nog, moeten vechten in een leger. Voor spelen is gezondheidszorg nodig. Daar zit een heel ontwikkelingsapparaat achter.

Na vijf jaar beëindigde TK de steun aan Right to Play. Een jaar lang werd er geen steun verleend aan een goed doel, totdat Naturalis in beeld kwam. Van Oosten: “We kregen door dat Naturalis wereldwijd een top-5 speler is als het gaat om natuurhistorische instituten. Naturalis is eigenlijk een wetenschappelijk instituut met een enorme wetenschappelijke staf. Het museum dient als podium. Naturalis staat op hetzelfde niveau als het Smithsonian in Washington en het Natural History Museum in Londen.”

Biodiversiteit

Het thema van Naturalis, biodiversiteit, ligt tegen het milieuvraagstuk aan. “Als wij minder CO2 proberen uit te stoten, doen wij dat om de hele biodiversiteit op deze planeet een grotere kans te gunnen. Dit leek ons een ideale partner voor een samenwerking. Het is in de nabijheid en iets aansprekends. Bij biodiversiteit moet je denken aan die beesten, die schelpen, die vlinders, eigenlijk alles wat je in het museum kunt zien.”

Terwijl TK met Naturalis in gesprek raakte, werd de culturele wereld getroffen door bezuinigingen. “We werden met open armen ontvangen”, geeft Van Oosten aan. De samenwerking kreeg al snel een invulling.

TK gaat het thema van Naturalis, biodiversiteit, aan haar eigen mensen communiceren, maar ook aan de vele mensen die bij TK over de vloer komen. “Van het echtpaar dat een testament  laat opmaken tot bedrijven die grote overnames realiseren en met ’twintig man allerlei documenten uithandelen in drie verschillende kamers. Zij zien dat allemaal.”

TK advocaten notarissen

Locatie Leiden
Vondellaan 51
2332 AA Leiden
T 071 535 80 00
E [email protected]
I www.tk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam