Paul Janssen, Vestigingsmanager C&S Automobiel Leiden: ‘Sfeer en persoonlijke relaties belangrijk’

Als je mij zou vragen noem nou eens een paar automerken met typische zakenauto’s, dan zijn Suzuki en Kia niet de eerste merken die mij te binnen schieten, maar je staat versteld hoe deze merken een steeds belangrijker rol in de zakelijke markt gaan spelen.

Door: John Vroom

Dit maakte Paul Janssen, de nieuwe Vestigingsmanager van Suzuki en Kia dealer C&S Automobiel in Leiden mij duidelijk tijdens een kennismakingsgesprek. Paul volgde vorig jaar Bart van der Ham op die binnen de Holding een nieuwe uitdaging is aangegaan. Wat mij opvalt is dat de gemoedelijke en vooral positieve sfeer binnen het bedrijf gebleven is en gelukkig ook het leren bankstel, dat voor mij altijd een toonbeeld van huiselijke gezelligheid en gastvrijheid was. “Inderdaad, sfeer en persoonlijke relaties vinden wij heel belangrijk“, volgens Paul. “Opvallend is dat wij veel relaties hebben die al jaren klant bij ons zijn en ons bedrijf en de merken trouw blijven, zowel in de particuliere- als in de zakelijke markt.

Uitstekende concurrenten

Opvallend is ook dat onze merken Suzuki en Kia een steeds grotere rol gaan spelen in de zakelijke markt. De recessie helpt daar ook een handje bij, maar het modellengamma is dusdanig dat het kwalitatief uitstekende concurrenten zijn van de traditionele ’zakelijke’ merken. Neem bijvoorbeeld de Suzuki Alto of Kia Picanto, een economische stadsauto met alle fiscale voordelen en 14% bijtelling of de supersportieve Suzuki Swift met 20% bijtelling. Maar ook de Kia Rio, een succesvolle zakenauto, met eveneens 20% bijtelling en maar liefst 7 jaar garantie”. Met het enthousiasme wat ik bij Paul ervaar, de huidige Suzuki en Kia modellen en wetende wat nog aan nieuwe modellen komen gaat, zal deze Leidse dealer zich positief blijven ontwikkelen, verwacht ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *