Column Ruben van der Zwan: De kracht van beeld

Voor een internationaal WSO2 evenement kreeg ik de mogelijkheid Yenlo te presenteren in een tijdsslot van 30 seconden en van 2 minuten. De volgende twee vragen kwamen meteen bij me op. Hoe leg je iets kort en bondig uit zodat het blijft hangen?

En hoeveel kun je presenteren in 2 minuten laat staan 30 seconden? Normaal gesproken zou ik kiezen voor een traditionele presentatie al dan niet voorzien van mooie plaatjes en teksten ondersteund door mijn stem. Nu wil ik best aannemen dat mijn voorkomen en creativiteit losgelaten op mijn presentatie langer blijft hangen dan 5 minuten. Echter in de praktijk blijkt dit toch iets lastiger.

En hoeveel kun je kwijt in een blok van 30 seconden, een hele uitdaging om op hoofdzaken te focussen en niet teveel uit te weiden over bijzaken. Toeval wil het dat ik ook bezig was met het testen van een nieuwe marketing tool en voor uitleg klikte ik op een video. Deze video bleek te zijn gemaakt door een kleine creatieve studio die gebruik maakt van animaties om informatie kort en bondig over te brengen. En dat was naar mijn mening aardig gelukt.

Deze video bracht mij meteen op het idee om die studio voor Yenlo in te zetten. Na het doorlopen van een aantal stappen in het creatieve proces, script, storyboard, voice over, animaties, zijn we tot een aantal leuke video’s gekomen die kort en bondig uitleggen wat Yenlo doet (Over Yenlo, WSO2 Services, Maneged Services). Nieuwsgierig geworden naar deze video’s? Neem dan een kijkje op onze website www.yenlo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *