Volkswagen Up 5-deurs: ‘Een strak gestyled kwaliteitsproduct’

Regelmatig kom ik de Volkswagen Up tegen en iedere keer valt hij mij op als leuke auto, met name aan de achterkant met die typerende achterlichten. Vaak zie je hem in de 3-deurs versie, maar als je regelmatig de achterbank wilt benutten voor passagiers of spullen, dan zou ik de 5-deurs uitvoering aanbevelen.

Natuurlijk is het een Volkswagen, hetgeen bij mij niet direct auto-emotionele gevoelens oproept, maar hij is wel een degelijk, strak gestyled kwaliteitsproduct met efficiency en zuinigheid hoog in het vaandel. Het interieur is ook degelijk Duits, met deurpanelen en het dashboard uitgevoerd in fraai hoogglanzend gelakte kunststof als frivoliteit. Naast ruim is het interieur ook praktisch met bergruimte in het middenconsole. Het bijzondere van deze drie-en-een-halve meter lange auto is dat je er prima in zit, zelfs achterin ook voor de wat langere Nederlander. Ook de kofferruimte biedt voldoende plek voor 251 literpakken van dezelfde Hopjesvla.

Handig dat de kofferruimte verdeeld is in twee verdiepingen. Hoewel je de Up kunt typeren als stadsauto is hij ook uitstekend geschikt voor langere tochten, waar hij op de snelweg prima meegaat door zij goede wegligging en soepele motor. Persoonlijk vind ik de Volkswagen Up het aantrekkelijkst in een frisse sportieve kleur en natuurlijk met 15 – of 16- inch lichtmetalen velgen. Naar mijn idee een hele functionele, economische en leuke bedrijfsauto voor de jonge zakenman of zakenvrouw.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *