Kia Sorento: ‘Een frisse en complete SUV’

Kia is een succes in Nederland en om dat zo te houden werd het tijd voor een facelift van de  Sorento. Het front ziet er stoer, maar toch elegant gelijnd uit en de achterkant heeft veel meer een eigen gezicht gekregen.

Door de nieuwe belijning en het feit dat het onderstel 10 millimeter verlaagd is, oogt deze Sorento minder hoekig. Hoewel het interieur niet ingrijpend is veranderd, ziet het er fraaier uit, doordat er wat hoogwaardiger materialen zijn toegepast.

Assistentiesystemen

Het middenconsole oogt goed door het 7-inch lcd-kleurenscherm voor beeld van het navigatiesysteem en de achteruit-camera, waarmee de Sorento standaard is uitgerust. Ook is er voor het mooi wat meer chroom gebruikt met een goed resultaat. Eveneens kunnen er verschillende assistentiesystemen worden toegevoegd, zoals een dodehoeksensor en een parkeerassistentiesysteem.

Rijstabiel en koersvast

Voor de liefhebbers is de Sorento ook leverbaar als 7-zitter. De grootste wijziging aan deze Kia zie je overigens niet, maar merk je wel degelijk en dat is het bodemgedeelte. Ik zal u de details besparen, maar het effect is dat hij stijver is geworden, minder trillingen doorlaat, geruislozer is, kortom prettiger rijdt. Sturen doet de Sorento nu directer door de elektrische bekrachtiging. Natuurlijk blijft het een echte SUV die door zijn hoogte toch wat overhangt in de bochten, maar verder prima rijstabiel en koersvast is. Een frisse en vooral complete SUV. Bekijk hem zelf eens bij Kia dealer C&S in Leiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *