Hyundai i30 3-deurs: ‘Interessant model voor de zakelijke markt’

Tja, waarom zou je ook een 5-deurs nemen als je de achterbank toch nooit gebruikt voor passagiers of spullen. Praktische gedachte waarmee je ook nog de nodige euro’s bespaart en vaak oogt het model ook sportiever. Het kan nu, met de nieuwe Hyundai i30 3-deurs.

Ongeveer een jaar geleden werd het i30 model in de 5 deursversie vernieuwd. Allereerst groeide hij fors, zowel in de lengte als in de breedte. De neus kreeg een stoere, eigentijdse uitstraling door het design van de lampen en de forse grille. De zijkant toont een mooi strak lijnenspel uitmondend in een imposante, maar toch elegant ogende achterkant met ook hier bijzondere lijnen die de auto, kijkend naar zijn concurrenten, extra spannend maakt.

Rijdt zo vlot als hij oogt

Het interieur is eveneens van een bijna Duitse degelijkheid in een zeer moderne uitvoering, zeker wat het dashboard betreft. Voor mij iets te veel glimmers, maar dat terzijde. Ook veel eigentijdse snufjes in dit model, zoals een achteruitrijcamera die werkt vanuit een omhoogklappend logo op de achterklep. Rijbaanwaarschuwing, een Start- en Stopsysteem en een elektronische handrem. Ook de nieuwe i30 3-deurs rijdt net zo vlot als hij oogt. Lichte bediening, plezierig rijgedrag. De stuurbekrachtiging geeft voldoende ‘gevoel’ en de 6 versnellingsbak schakelt zoals we van Hyundai gewend zijn. Een interessant model voor de zakelijke markt lijkt mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *