AutoLeaseTeam Autotest met: Peter Heygen – Opel Mokka

Testrijder Peter Heygen is 52 jaar en inmiddels meer dan een jaar werkzaam bij de TCS Groep in Leiderdorp. De werkzaamheden van TCS  bestaan o.a.  uit het detacheren van Financiële ( jong) professionals. Daarnaast houdt TCS zich bezig met werving en selectie van allerlei commerciële  en financiële functies. TCS bestaat meer dan 11 jaar en werkt momenteel met zo’n 60 medewerkers. Als Fleetmanager rijdt Peter momenteel in een VW Polo 1.2 Bluemotion. De vloot van TCS Groep bestaat uit ruim 30 lease auto’s via AutoLeaseTeam.

Wat is je eerste indruk van de test auto?

De uitnodiging voor de testrit vond ik heel leuk aangezien ik best wel “autogek” ben. De eerste indruk van de auto was zeer goed. Een leuke frisse MPV, lekker hoog, mooi in het wit en de grote 18 inch velgen staan hem goed.

Hoe rijdt de auto en kan je iets over het zitcomfort zeggen?

Erg prettig. De stoelen geven goede steun en ook de achterpassagiers hebben volop beenruimte. Door de hoge zit van een SUV heb je goed overzicht op de weg en kijk je hoog over het verkeer heen. De rijeigenschappen zijn prima, de auto trekt goed op en de motor met 140 pk is best fel, maar geen “strepentrekker”. De testauto heeft 6 versnellingen en dat is fijn op de grote weg. De auto schakelt overigens normaal, hoewel de pook wat aan de hoge kant is.

Kon je met al die sneeuw wel goed proefrijden?

Zeer zeker! Deze Opel Mokka is een vierwiel aangedreven auto, dus in de sneeuw geen centje pijn. Sterker nog, ik heb geprobeerd een beetje te slippen, maar de auto was niet van de weg te krijgen.

Het uitrustingsniveau; ontbreekt daar iets aan?

Ik zou niet weten wat er mist. Een mooi dashboard met alle moderne features. Ook het verwarmde stuur is een leuke optie, zeker met de huidige winterse temperaturen.

Wat vind je van de toegankelijkheid van de bagageruimte?

De laadruimte is best groot en goed toegankelijk door  de grote klep. En als je ook de achterbank nog eens neerklapt, dan wordt het een soort van vrachtwagen. !

Hoe zit het met de prijs-/kwaliteitverhouding?

Voor meer dan € 30.000,-  zijn ook andere SUV’s te koop , maar deze is echt goed om te zien, super compleet uitgerust, 4 X 4 en rijdt prima. Maar ik begreep dat er al 1.6 versies zijn vanaf   22.695.=.

Het leasetarief

Bij AutoLeaseTeam rijdt u de Opel Mokka al vanaf € 454,- excl. btw / maand op basis van full operational lease en een looptijd van 48 maanden en 20.000 km/jaar.

www.autoleaseteam.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *